Με χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Ελληνικός Κόμβος της ευρωπαϊκής ερευνητικής υποδομής METROFOOD-RI που φιλοδοξεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μετρολογίας στο πεδίο των Τροφίμων και της Διατροφής, διοργανώνει σειρά επιστημονικών ημερίδων σχετικών με θέματα Μετρολογίας στα Τρόφιμα. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος METROFOOD-PP (EU-Horizon 2020) που στοχεύει στην προετοιμασία της Ευρωπαϊκής Κοινοπραξίας METROFOOD-RI (ERIC).
Η 1η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στις 10.00-13.00 με θέμα “Food Metrology – Food Authenticity” και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη για νέους επιστήμονες, δυνητικούς συνεργάτες του METROFOOD-GR, ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σχετικά ενδιαφέροντα και γνώσεις. Οι ομιλητές, μέλη της ερευνητικής ομάδας του METROFOOD-GR που δραστηριοποιείται σε θέματα ελέγχου νοθείας ή αυθεντικότητας των τροφίμων, θα αναδείξουν κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την αξιοπιστία των αναλυτικών μετρήσεων με χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής σε ορισμένα ελληνικά αγρο-διατροφικά προϊόντα. Θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από το ρόλο και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η METROFOOD-RI στο συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο. Οι ομιλίες θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας και το σύνδεσμο συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του METROFOOD-GR εδώ και του METROFOOD-RI (www.metrofood.eu).
Για τον ελληνικό κόμβο του METROFOOD-RI,
Μαρία Τσιμίδου, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Συντονίστρια του κόμβου, tsimidou@chem.auth.gr, 2310997796
Δρ. Στέλλα Ορδούδη, Συντονίστρια Ημερίδας, steord@chem.auth.gr, 2310997847
Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας metrofood18gr@gmail.com