ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

 

Η ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sis.auth.gr/ από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/10/2021 έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10/2021 (ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ 23:59).

Για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής δήλωσης χρειάζεται ενεργός ακαδημαϊκός λογαριασμός. Όσες/οι έχουν πρόβλημα με τον ακαδημαϊκό τους λογαριασμό πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γραφείο βοήθειας του ΚΗΔ στο ισόγειο του κτιρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. (τηλ 2310 999000).

Τα μαθήματα (υποχρεωτικά, ημι-υποχρεωτικά, επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης) που έχει δικαίωμα να δηλώσει κάθε φοιτητής/τρια ανάλογα με το εξάμηνό του, φαίνονται αναλυτικά στα επιμέρους αρχεία που ακολουθούν. Για τους φοιτητές του 1ου εξαμήνου η δήλωση μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί αυτόματα από τη Γραμματεία.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την ανωτέρω περίοδο θα πρέπει, επίσης, να δηλωθούν τα μαθήματα που οφείλετε, προκειμένου να μπορείτε να εξεταστείτε σε αυτά, κατά την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2022 και Σεπτεμβρίου 2022.

Δηλώνετε τα οφειλόμενα μαθήματα για τα οποία έχει βγει η βαθμολογία τους. Για όσα δεν έχει βγει θα δοθεί η δυνατότητα για τη δήλωσή τους  σε μεταγενέστερη περίοδο.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από το 9ο εξάμηνο και πάνω, μπορούν να δηλώσουν και να εξεταστούν σε όλα  τα μαθήματα που είχαν δηλώσει σε προηγούμενα εξάμηνα (χειμερινά και εαρινά).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

 

Για την αντικατάσταση δηλωθέντων μαθημάτων σε προγενέστερο χειμερινό εξάμηνο ισχύουν τα εξής:

  • Υποβολή αιτήματος για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού είναι δυνατή μόνο κατά το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και μέχρι το 7ο εξάμηνο σπουδών.
  • Τα μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης που διδάσκονται στο χειμερινό εξάμηνο μπορούν να αντικατασταθούν μόνο κατά το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και μέχρι την έναρξη του 9oυ εξαμήνου σπουδών. Μετά τη συμπλήρωση του 5ου έτους σπουδών δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κατεύθυνσης.
  • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση ημι-υποχρεωτικών μαθημάτων.

 

Το αίτημα για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης υποβάλλεται στη γραμματεία του Τμήματος στο akesoglou@chem.auth.gr εντός των ανωτέρω ημερομηνιών και μέσω του φοιτητικού σας email. Στο αίτημα θα πρέπει να αναφέρετε και τους κωδικούς μαθημάτων (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 997570). Έντυπο αιτήματος: https://www.chem.auth.gr/wp-content/uploads/2021/09/Αίτημα-αντικατάστασης-μαθημάτων.doc

Εάν δεν δηλωθεί μάθημα επιλογής κορμού που διδάσκεται στο χειμερινό εξάμηνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να δηλωθεί πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

 

Σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις στην Ιστοσελίδα του Τμήματος (Ανακοινώσεις – Ανακοινώσεις Τμήματος), προκειμένου να μην αγνοήσετε πληροφορίες σημαντικές που αφορούν στις σπουδές σας και τις υποχρεώσεις σας.

 

2021-2022 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 3ου εξαμήνου

2021-2022 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 5ου εξαμήνου

2021-2022 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. Α)

2020-2021 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. B)

2021-2022 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. Γ)

2021-2022 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. Δ)