Η υποβολή της δήλωσης μαθημάτων του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών για τους φοιτητές που ανήκουν σε εξάμηνο φοίτησης ίσο ή μεγαλύτερο του 7ου, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 01/10/2022 έως την Κυριακή 09/10/2022 (ώρα λήξης: 23:59),  (ώρα λήξης: 23:59), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sis.auth.gr/. Για την υποβολή απαιτείται ενεργός ακαδημαϊκός λογαριασμός. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τον ακαδημαϊκό σας λογαριασμό μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΗΔ (τηλ. 2310 999000, ισόγειο κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ.).

 

Τα μαθήματα που έχετε δικαίωμα να δηλώσετε ανάλογα με το εξάμηνό σας, φαίνονται αναλυτικά στα επιμέρους αρχεία που ακολουθούν.

2022-2023 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. Α)

2022-2023 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. B)

2022-2023 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. Γ)

2022-2023 Οδηγίες για δήλωση μαθημάτων 7ου εξαμήνου (κατευθ. Δ)

 

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ & ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ 2022-2023

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

Την ανωτέρω περίοδο θα πρέπει, επίσης, να δηλώσετε τα μαθήματα που οφείλετε, προκειμένου να μπορείτε να εξεταστείτε σε αυτά, κατά την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2023 και Σεπτεμβρίου 2023.

 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από το 9ο εξάμηνο και πάνω, μπορούν να δηλώσουν και να εξεταστούν σε όλα  τα μαθήματα που είχαν δηλώσει σε προηγούμενα εξάμηνα (χειμερινά και εαρινά).

 

Δηλώνετε τα οφειλόμενα μαθήματα για τα οποία έχει βγει η βαθμολογία τους. Για όσα δεν έχει βγει θα δοθεί η δυνατότητα για δήλωσή τους σε μεταγενέστερη περίοδο.

 

Τα μαθήματα τα οποία θα δηλώσετε στο χειμερινό εξάμηνο 2022-23, θα μπορείτε να εξεταστείτε σε αυτά στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, χωρίς να χρειάζεται να τα ξαναδηλώσετε στο εαρινό εξάμηνο 2022-23.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

-ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

-ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.

 

 

Για την αντικατάσταση δηλωθέντων μαθημάτων προγενέστερου χειμερινού εξαμήνου ισχύουν τα εξής:

  • Αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού είναι δυνατή μόνο κατά το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και μέχρι το 7ο εξάμηνο σπουδών.
  • Τα μαθήματα επιλογής κατεύθυνσης που διδάσκονται στο χειμερινό εξάμηνο μπορούν να αντικατασταθούν μόνο κατά το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και μέχρι την έναρξη του 9oυ εξαμήνου σπουδών. Μετά τη συμπλήρωση του 5ου έτους σπουδών δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κατεύθυνσης.
  • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση ημι-υποχρεωτικών μαθημάτων.

 

Το αίτημα για αντικατάσταση μαθήματος επιλογής κορμού ή κατεύθυνσης υποβάλλεται στη γραμματεία του Τμήματος στο akesoglou@chem.auth.gr εντός των ανωτέρω ημερομηνιών και μέσω του φοιτητικού σας email. Στο αίτημα θα πρέπει να αναφέρετε και τους κωδικούς μαθημάτων (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 997570). Έντυπο αιτήματος: https://www.chem.auth.gr/wp-content/uploads/2021/09/Αίτημα-αντικατάστασης-μαθημάτων.doc

 

Εάν δεν δηλωθεί μάθημα επιλογής κορμού που διδάσκεται στο χειμερινό εξάμηνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να δηλωθεί πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ισχύουν τα εξής μαθήματα:

https://www.chem.auth.gr/wp-content/uploads/2022/09/4.-2022-2023-ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΠΠΔΕ.pdf

 

Για τα μαθήματα ΕΨ900 Εκπαιδευτική Ψυχολογία, ΚΝ106  Εισαγωγή στην Παιδαγωγική, ΣΧΠ I 400 Σχολική Παιδαγωγική Ι και ΣΧΠ ΙΙ 400 Σχολική Παιδαγωγική ΙΙ υπάρχει περιορισμός στα άτομα που θα επιλεχθούν (Το ΣΧΠ ΙΙ 400 θα διδαχθεί το χειμερινό εξάμηνο).

 

Λόγω των ανωτέρω περιορισμών καθώς επίσης επειδή οι τελικές λίστες για τα ανωτέρω μαθήματα δεν έχουν διαμορφωθεί, θα σας δοθεί η δυνατότητα σε μεταγενέστερη περίοδο να δηλώσετε ή να τροποποιήσετε τις δηλώσεις σας στο σκέλος των προαιρετικών μαθημάτων.

Για τον ίδιο λόγο, θα δοθεί η δυνατότητα σε μεταγενέστερη περίοδο, οι φοιτητές που οφείλουν τα μαθήματα ΚΝ106 (ΕΙΣΠ100), ΣΧΠΙ 400, ΣΧΠΙΙ 400 και ΕΨ900, να μπορούν να τα δηλώσουν, με τροποποίηση των δηλώσεών τους.

(Σύμφωνα με την παρ. 2β΄του άρθρου 66 του Ν. 4589/2019, όσοι εισήχθησαν μέχρι και το  ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε καθηγητικές σχολές, όπως αυτές ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν.3194/2003 (Α΄ 267), όπως ισχύει, κατέχουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια).

 

Για το ΠΠΔΕ παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον εξής σύνδεσμο του Τμήματος Χημείας:

https://www.chem.auth.gr/spoudes/proeretika-programmata-spoudon/pistopiitiko-pedagogikis-ke-didaktikis-eparkias-ppde/

 

 

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

Προϋποθέσεις χορήγησης βεβαίωσης Οινολογίας:

https://www.chem.auth.gr/wp-content/uploads/2022/09/Oenology.pdf

 

 

Σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις στην Ιστοσελίδα του Τμήματος (Ανακοινώσεις – Ανακοινώσεις Τμήματος), προκειμένου να μην αγνοήσετε πληροφορίες σημαντικές που αφορούν στις σπουδές σας και τις υποχρεώσεις σας.