Σοφία Λάλου

Σοφία Λάλου

Μεταδιδάκτορας


Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης_
Σχολή Θετικών Επιστημών
Τμημα Χημείας
54124, Θεσσαλονίκη

Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας

Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων

Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς των προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση, της αξιοποίησης αγρο-βιομηχανικών αποβλήτων, της ακινητοποίηση μικροοργανισμών (κυρίως κύτταρων ζύμης και προβιοτικών βακτηρίων), της βελτιστοποίηση της παραγωγής βιοενεργών συστατικών προστιθέμενης αξίας, της ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων καθώς και του ελέγχου ποιότητας και της οργανοληπτικής ανάλυσης προϊόντων τροφίμων.