Α.Π.Θ. την Κυριακή 2025

Στα πλαίσια της διοργάνωσης «Α.Π.Θ. την Κυριακή 2025», πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δράσεις από εργαστήρια του Τμήματος Χημείας.

Το Εργαστήριο Χημικής Εκπαίδευσης κέντρισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με επιδείξεις πειραμάτων, εκπαιδευτικά παιχνίδια και τον καθιερωμένο Διαγωνισμό Εκτόξευσης Πυραύλου, που συγκέντρωσε πάνω από 140 παιδιά. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη αποδεικνύοντας ότι η Χημεία μπορεί να γίνει ταυτόχρονα προσφιλής, διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα.

Παράλληλα, στο ΚΕΔΕΚ, μέλη του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας που συμμετέχουν στην ομάδα φυσικών προϊόντων NATROPRO σε συνεργασία με μεταπτυχιακές φοιτήτριες παρουσίασαν δράσεις σχετικές με την ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι. Δημιούργησαν υλικό σε μορφή banners, προκειμένου να παρουσιασθεί στο κοινό η σημασία της συμβολής των επιστημόνων στο θέμα της ασφάλειας τροφίμων και ειδικότερα της ασφάλειας τροφίμων στο σπίτι. Το κοινό που συμμετείχε εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον και ικανοποίηση για τις σημαντικές δράσεις που συμβαίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.