
Κιοσέογλου Βασίλειος
Καθηγητής
Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας ΤροφίμωνAριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης_
Σχολή Θετικών Επιστημών
Τμημα Χημείας
54124, Θεσσαλονίκη
Διδασκαλία
- Χημεία τροφίμων
- Τεχνολογία τροφίμων
- Ανάλυση τροφίμων
- Επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων
Έρευνα
- Μελέτη φυσικοχημικών–λειτουργικών ιδιοτήτων βιοπολυμερικών μορίων
- Μελέτη των ρεολογικών ιδιοτήτων γαλακτωμάτων και των μηχανικών χαρακτηριστικών ή της υφής απλών και σύνθετων συστημάτων πηκτών ή στερεών τροφίμων
- Διερεύνηση των σχέσεων σύστασης και δομής πρωτεϊνών και πολυσακχαριτών και της λειτουργικής τους δράσης σε συστήματα διασποράς
- Μελέτη αλληλεπιδράσεων πρωτεΐνης-πολυσακχαρίτη και της σημασίας τους στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και στη σταθεροποίηση συστημάτων διασποράς